logo_ecomania

Mlvdburg

Nieuws

 

In aanbouw

 

­

Momenteel wordt er gewerkt aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat nog niet alle onderdelen goed functioneren

 

 

­

rotated_logo_ecomania

Hoogvlietse alfabet

​(coordinaten via geocaching.com)

 

Een tocht van ongeveer 10 km door Hoogvliet. Hij is goed met te voet en met de fiets te doen. alleen dienen fietsers wel af en toe af te stappen bij een voetpad.
Met de auto kan deze route ook gedaan worden. Echter dien je wel rekening te houden dat je om moet rijden.

 

Hoogvliet is een deelgemeente van Rotterdam. In deze deelgemeente, met zo'n 38 duizend inwoners, wonen mensen uit vele culturen. Veel inwoners zijn werkzaam in de petrochemische industrie of haven

De deelgemeente Hoogvliet kan vanaf Schiedam en Vlaardingen worden bereikt door de Beneluxtunnel. En vanaf Rotterdam zuid en Poortugaal / Rhoon over de Groenekruisweg. Vanuit Spijkenisse over de Spijkenissebrug.

Hiermee is tevens duidelijk hoe de ligging van Hoogvliet ten opzichte van de omgeving is. De Groenekruisweg, tevens de langste weg van Nederland, doorkruist de 'stad' als een slagader. Vroeger al was deze weg de route voor venters en ander gepeupel.

Tot in de jaren zestig had het stoomtrammetje van Rotterdam naar Hellevoet, een halte aan de Groenekruisweg, het tramhuisje staat er ook nu nog.

Veel inwoners werken bij de raffinaderijen in de omgeving, Shell, Esso enz. Maar ook vinden velen werk in Rotterdam zelf.

Hoogvliet gaat overigens ook steeds meer voor werkgelegenheid zorgen. Zo is er het snel uitgroeiende bedrijvenpark Gadering, waar menig transito bedrijf zijn vestiging heeft. Trouwens ook steeds meer andere bedrijven vinden in Hoogvliet hun stek, Bouwmarkten, Tuincentra, koeriersbedrijven enz noem maar op.

De middenstand in verschillende wijken van de deelgemeente heeft een grote verscheidenheid aan winkels. Grote supermarkten hebben hier hun deuren geopend.

Het grote winkelcentrum aan de Binnenban heeft een zeer ruime parkeer mogelijkheid die bovendien nog gratis is ook. Hier starten wij de tocht en beginnen aan de tocht “Het Hoogvlietse Alfabet”. De tocht zal ongeveer 10 km zijn.

De tocht is lopend als fietsen goed te doen. Alleen soms gaat de tocht over voetpaden, hier dienen de fietsers even af te stappen.

Het is misschien handig om een rekenmachine mee te nemen